Image Alt

Locatie & voorzieningen

Festival adres en openingsuren?

Wees welkom op vrijdag 06/08/2021 van 14u45 tot 01u30 en zaterdag 07/08/2021 van 11u45 tot 01u30

Het plein voor het trein – en busstation (Stationsstraat 40)in de gemeente Duffel is de toegangspoort tot Brakrock. Vervolg je weg via de fietsestrade richting Netedijken tot de ingang van het festival. Deze wandeling duurt 5 minuten. Het is eveneens de vertrekplaats van de shuttle richting camping.

Het infoloket bevindt zich aan de ingang en is geopend tijdens de openingsuren van het festival:`

Vrijdag 06/08/21 van 14u45 tot 01:30

Zaterdag 08/08/21 van 11u40 tot 01u30

Waar kunnen we parkeren?

We raden aan om de wagen te parkeren aan het station van Duffel (Stationsstraat 40). . Parkeer de wagen eveneens hier vooraleer naar de camping af te zakken. Een gratis shuttlebus rijdt continu tussen camping en station tijdens de openingsuren van het festival. De parkings zijn vrij te gebruiken.

Een alternatief voor bezoekers die overnachten op de camping is de gratis parking Notmeir.  Deze bevindt zich op 5 minuten wandelafstand van de camping.

******. Waar is de festival ingang?

De toegangspoort van Brakrock is het treinstation van Duffel. (Stationsstraat 40). Volg van hieruit de signalisatie. De kleine tocht voert je allereerst over de fietsostrade “Antwerpen – Mechelen” richting Mechelen. Vlak voor de spoorwegbrug dien je naar links af te dalen richting het jaagpad. Je eindbestemming bevindt zich 200 meter verderop dit jaagpad.

Hoe te bereiken met de trein?

Spoor naar het festival. Makkelijker kan niet met om het halfuur een trein komende van Brussel, Mechelen en Antwerpen. De laatste trein op vrijdag vertrekt om 0:33u naar Antwerpen en Mechelen, Brussel.Plan je reis HIER

Hoe te bereiken via fiets/longboard?

Het festival bevindt zich vlakbij de fietsostrade “Antwerpen – Brussel”. Het treinstation van Duffel bevindt zich langsheen deze fietsostrade. Meer info vindt u HIER

Hoe te bereiken met de bus?

Er is een een bus station vlakbij het treinstation. Plan je uitstap HIER

Hoe te bereiken met het vliegtuig?

De dichtstbijzijnde luchthaven is “Brussels Airport” in Zaventem. Het treinstation bevindt zich op level -1 onder de vertrek – en aankomsthal. Een goede treinverbinding zorgt ervoor dat je al op 30 minuten aankomt in het treinstation van Duffel. Plan je uitstap HIER

“Brussels South Charleroi Airport” in Charleroi is een andere optie. Ryanair vliegt frequent van en naar deze luchthaven vanuit de meeste Europese landen. Goede trein – en busverbindingen zorgen ervoor dat je opop minder dan een uur aankomt in het treinstation van Duffel. Plan je uitstap HIER

Is er een shuttle service?

Een shuttle service rijdt op frequente basis tussen camping en station. Het vertrekpunt is het plein voor het station van Duffel (Stationsstraat 40).  De shuttle is te herkennen aan het Brakrock logo. Er rijdt geen shuttle tussen station en de ingang van het festival, vanwege de korte wandelstand. 

Voor personen met een comfort ticket update is er de mogelijkheid om een one-way shuttle te nemen tussen station en een geheime festival ingang waar er zelfs ingecheckt kan worden 30 minuten voor openingstijd.  

Kan er enkel met cash betaald worden?

Op het festival kan naast cash ook met Bancontact, Creditcard en Payconiq betaald worden.

Er zijn eveneens verschillende geld afhaalpunten in de nabije omgeving.

Is de toegang gratis?

Kinderen van 7 tot 12 jaar gratis toegang. Ze dienen wel begeleid te zijn van een volwassene en gepaste gehoorbescherming te dragen. Kinderen onder 7 jaar zijn niet toegelaten op het terrein. Meer info hierover graag mailen naar info@brakrock.be

Kinderen van 13 jaar tot 16 jaar dienen de volledige toegangsprijs te betalen. Ze dienen we begeleid te worden van een volwassene.

Vrijwilligers dienen eveneens niet te betalen voor de gewerkte dag in kwestie. Schrijf in HIER in.

(Huis) dieren zijn toegelaten?

We houden van dieren. Dus breng ze niet mee naar het festival. “Servicehonden” zijn uiteraard toegelaten.

Ga ik zwemmen in een zee van plastic wegwerpbekers?

Nope! Op Brakrock wordt er gewerkt met wisselbekers voor drank en voeding. De eerste wisselbeker is inbegrepen in de prijs van een combiticket. 

De wisselbekers zijn eveneens te gebruiken op alle activiteiten doorheen het jaar.

Er wordt hard nagedacht over hoe het systeem van deze wisselbekers aan te passen aan de huidige gezondheidscrisis. We benadrukken dat de veiligheid van bezoekers onze topprioriteit is.

Hoe werkt het principe van de wisselbeker?

Op Brakrock wordt er gewerkt met herbruikbare materialen, zoals wisselbekers en eetkommen.

De eerste wisselbeker is volledig gratis wanneer de bezoeker in het bezit is van een geldig combiticket. U krijgt deze bij het inscannen van uw ticket.  Bezoekers met een dagticket dienen een wisselbeker aan te kopen aan de bonnen. Hou deze wisselbeker goed bij, want wanneer u deze verliest dient u een tweede aan te schaffen.

Deze wisselbeker dient leeg afgegeven te worden aan de bar, waarop je een volle unit in “return” krijgt.

Hetzelfde principe is van kracht met de catering. Er dient een jeton ter waarborg van de eetkom gegeven te worden. Het lege kommetje wordt nadien naar het afwaspunt gebracht, waarop de jeton teruggegeven wordt.

Er wordt nagedacht om dit systeem aan te passen aan de noden vanwege de huidige gezondheidscrisis.

Kan ik eigen drank meenemen?

Eigen frisdrank en alcoholische dranken meenemen zijn niet toegelaten.

Drinkwater is toegelaten, mits het niet verpakt is in wegwerpverpakking.

Zal ik mijn zwembroek meenemen?

Zwemmen is niet aangewezen/toegelaten in de rivier Nete en de slotgracht rond de ruïne.  Er bestaat een faire kans dat je gegrepen wordt door meervallen of vleesetende schildpadden.

HET RODE KRUIS & BEGELEIDING OP MAAT?

Contacteer ons HIER wanneer u begeleiding op maat wenst. ( vragen over toegankelijkheid van een rolstoel, gezondheidsproblemen,…). We bieden een oplossing aan, waardoor uw bezoek meer comfortabel wordt.

Het Rode Kruis zal voor u zorgen. Gelieve voorzorgsmaatregelen te nemen in geval van hitte (zonnebrandolie) en hevige regenval (stevig schoeisel en regenkledij).

ALLES OVER LOCKERS

Yep! De lockers bevinden zich logischerwijs naast de “merch area”.  De sleutel is te verkrijgen aan de infobalie (inkom), na het betalen van de huurprijs per dag of weekend.

HOE RESERVEER IK MIJN LOCKER

Je kan je locker op twee manieren bekomen:

Enerzijds op het festival, maar dan bestaat de kans dat er geen meer beschikbaar zijn.

Oftewel reserveer je je locker op voorhand via de onderstaande link.

Wat kan en wat kan niet?

Het festival vindt plaats in een sfeervolle setting onder vrienden. En we houden het graag op deze manier. Iedere vorm van discriminatie, geweld wordt ten strengste veroordeeld. Er is geen plaats voor discriminatie, seksisme, racisme, homofobie, fascisme of ander verwerpelijk gedrag op Brakrock. Maar we weten dat jullie dit beamen.

Geen eigen drank (zowel alcoholisch als niet alcoholisch) toegelaten op het festivalterrein. Water is gratis ter beschikking bij aanhoudende hitte of andere noodsituaties.

Het is verboden om professioneel fotografie materiaal, film of opname materiaal, plastic flessen, glas, vuurwerk, wapens, scherpe voorwerpen, verboden roesmiddelen mee te brengen. Omwille van veiligheidsredenen is het eveneens verboden om stoelen, zitjes mee te nemen. Al deze materialen dienen aan de inkom afgegeven te worden.

Vuur maken is verboden.

HOE RESERVEER IK MIJN LOCKER ONLINE

Reserveer je je locker via de onderstaande link.